Utställare

Båtliv / Fiske / Tillbehör

Akku-Teho Marine

Allt för båtliv sedan 1958.
Vi har ett omfattande sortiment kvalitetsprodukter för båtliv, fritidsstugor och fritid såväl i butiken som i webbutiken.

Välkommen att bekanta dig med vårt urval!
På plats är också Raymarines demonstrationsbil.

akkuteho.fi

Alucat Catamarans

ALUCAT® – katamaranbåtarna har sedan 2003 utvecklats och testats enligt helt nya idéer i skiftande förhållanden och för olika användningsområden. De mångsidiga båtarna har utvecklats av yrkesmän och förare av tävlingsbåtar, med målsättning att tillfredsställa olika användargruppers behov. I utvecklingen har också deltagit sakkunniga experter och organisationer..

alucat.fi

Finnmaster

Det inhemska varumärket Finnmaster har redan i över 25 års tid gett familjer nya upplevelser på ett tryggt sätt. Varje båt är en unik individ och en vacker och mångfasetterad kombination av noggrant utvalda delar och material.

finnmaster.fi

Gamlakarleby Segelförening

Gamlakarleby Segelförening r.f. (GSF) är stadens äldsta idrottsförening och grundad 1872. Information ges på mässan om seglingsskolning för juniorer och vuxna. Möjlighet att prova på segling i vår seglingssimulator. Tävling med radiostyrda segelbåtar.

mustakari.fi

Huippuhöyry

Visst låter det perfekt om du inte behöver vaxa din båt under de kommande 5 åren, utan det räcker med enbart tvätt? Dessutom blir tvättarna också mycket lättare. Du får mer tid att vara till havs! IGL Coatings har utvecklat en egen ytbeläggning som också skyddar båtar.

huippuhoyry.fi

Hokka

Vi tillverkar högkvalitativa flytplagg och räddningsvästar i Finland med inhemsk yrkesskicklighet för alla former av båtliv. Tack vare sin innovativa påfyllningsstruktur och yrkeskunniga design ger plagget utmärkt rörlighet och är därför trevligt att bära. Utgångspunkten för tillverkningen av våra produkter är snygga plagg med hög säkerhet.

hokka.info

Jigi Cup

jigicup.com

JR-boats

JR-boats Oy. Tillverkning, försäljning, underhåll och reparation av båtar. Wide-E super, första visning av vår elbåt och provkörning.

jr-boats.com

Kalastajan Kanava

kalastajankanava.fi

KIP Service

Det enda släckningsserviceföretaget i Karleby! Vi tillhandahåller brand- och säkerhetstjänster samt mångsidiga utbildningar i Mellersta Österbotten. Som mässerbjudande ger vi alla båtförare gratis kontroll av brandsläckaren samt till specialpriser högkvalitativa Gloria-brandsläckare.

kipservice.fi

Kongsberg Maritime

Kongsberg Maritime är världens ledande tillverkare av marinteknik. Vi har ett brett urval av innovativa och integrerade produkter och lösningar. Kongsberg Maritime ger effektivitet, tillförlitlighet, flexibilitet och miljöhållbarhet som förbättrar kundernas affärsverksamhet.

kongsberg.com

Merisaukot

Allt mellan ytan och botten. Apparatdykning och undervattenspolo i Karleby.

merisaukot.fi

Motonet

En inhemsk varuhuskedja och nätbutik som är känd för sitt högklassiga produktsortiment.

motonet.fi

Nord Star

Nord Star-båtarna tillverkas för att hålla i flera årtionden i det nordiska klimatet. Båtarnas storleksklasser varierar från en 8 meter lång förbindelsebåt till en 15 meter lång lyxjakt, men gemensamt för dem alla är ett extremt hållbart skrov, en lyxigt bekväm inredning samt körkomfort och körsäkerhet i toppklass.

nordstar.fi

Ocean Dealers

Vår båtaffär finns i Larsmo mellan Karleby och Jakobstad. Vi representerar flera av marknadens mest populära märken. Till exempel Bella, Flipper, Falcon, Linder, Mercury osv. De har pålitlighet, kvalitet och prisvärdhet som vi vågar stå bakom. Utöver båtar säljer vi trailers, vagnar, fyrhjulingar osv. Vi tillhandahåller också underhåll och vinterförvaring. På mässan presenterar vi ett brett urval av vårt båtsortiment.

oceandealers.fi

OPM International

OPM International Oy finns i Kellokoski där man 1986 grundade en import- och partiaffär som specialiserat sig på sportfiske

Vi representerar bl.a. Lowrance-ekolod och GPS-utrustning, Navionics och C-map-kartor, Scotty-riggar, Climax-linor, Jesse-drag, Mustad- och Kamasan-krokar, Ocean Concept liv- och flytvästar samt MotorGuide-elmotorer.

opm.fi

Ottomarino / Mökkielämä.fi

Försäljning, installation och underhåll av bryggor och tillbehör till dem. Massiva betongbryggor, betongpontonbryggor, rörpontonbryggor, båtbryggor, tillbehör till bryggor, kistbryggor.

ottomarino.fi
mökkielämä.fi

Träbåtsföreningen

Bottniska vikens Kulturhistoriska Träbåtsförening rf grundades i Karleby år 2011 med syfte att befrämja användandet, vården och byggandet av träbåtar. Föreningen arbetar för att träbåtar ska ses som en viktig del av vårt kulturarv.

puuvenekeskus.fi

Ranuan Tarvikekeskus

tarvikekeskusoy.fi

Rautio sports

SUP-brädor, segelbrädor och wingfoil.

https://rautiosports.fi/

RE-Motors

Vi är nu officiell återförsäljare av BRP och Sea-doo vattenskotrar.  Bekanta dig med de nyaste Sea-doo modellerna här. 

  • De första vattenskotrarna har anlänt och lämpligt inför sommaren har vi fått tag i mera. Reservera din redan nu!

https://remotors.fi/

Sarins Båtar

SARGO har höjt sin kvalitetsstandard till en ny nivå med hjälp av metoden Sargo Production System (SPS) som har utvecklats av Sargo. Metoden säkerställer att Sargobåtarna håller jämn kvalitet när varje produktionsfas standardiseras. Båtarna tillverkas till 100 % för hand i Finland, och för varje steg i byggnadsarbetet svarar yrkeskunniga båtbyggare.

sargoboats.com

Scandinavian Teak Deck

Scandinavian Teak Deck erbjuder en komplett uppsättning båtdäckstjänster, och bland våra kunder finns såväl världsledande varv som privata seglare. Välkommen till vår monter och bekanta dig med våra produkter!

stdeck.fi

Seamac Marine

Båt- och motorfösäljning Bosund Larsmo, sedan 2007

Sandström båtar,

Tohatsu utombordsmotorer,

Arcitc Cat snöskotrar och fyrhjulingar

Trapper fyrhjulingar

Solis traktorer

Kawasaki vattenskotrar

Service och reservdelar

https://www.seamac.fi/

TOHA Vaappu

För hand tillverkade wobblers, trollingvikter och tafsar.

tohavaappu.fi

Tramigo

GPS-spårningslösningar för båtar.

tramigo.com

Työkaluässä

Husqvarnas Automowers och Polaris fritidsutrustning.

tyokaluassa.net

Ursuit

Ursuit – tryggt till havs! Inhemska torrdräkter, skaloveraller, automatvästar och annan säkerhetsutrustning för dem som färdas på vatten. Ursuit tillverkar dyk- och torrdräkter för yrkes- och hobbybruk. I vårt standardsortiment ingår över 15 torrdräkter som används ovanför ytan och över 10 torrdräkter för dykning. Torrdräkter av standardmodell finns för män, kvinnor och juniorer. Utöver torrdräkter tillverkar vi också t.ex. skaldräkter och torrsäckar.

Tusentals yrkesmässiga användare runtom i världen litar på Ursuits produkter, t.ex. ytbärgare, poliser, soldater och sjöfartspersonal. På fritidssidan är våra produkter populära bland t.ex. passionerade fiskare, seglare och andra utövare av båtsport som kräver bästa möjliga användbarhet och komfort i fråga om utrustning – utan att ge avkall på hållbarhet och säkerhet.

ursuit.com

Wikro Marin

Båtar för alla förhållanden. Bland annat Yamarin, Buster, TG, Suvi, Zodiac. Yamaha utombordsmotorer, vattenskotrar.

wikromarin.fi

Willy´s Boats

Inhemska Willy’s motorbåtar.

willysboats.fi

Turism

Aurorahut

Aurora Hut vatten-iglor

aurorahut.com

Halsuan Helmi

https://halsuanhelmi.fi/

Hotel Kokkola

https://hotelkokkola.fi/

Kalajoki stad

Bo i Kalajoki! Förmånligt boende och stadens aktiva arbete för att utveckla nya tjänster och bostadsområden gör livet bekvämt för Kalajokibor i alla åldrar.

kalajoki.fi

Kalajoki Matkailuyhdistys 

Fira ditt livs bästa semester i Kalajoki! Sandbankar, havsstrand, tjänster, en fantastisk natur och aktiviteter året runt! Boka en semester och du kommer alltid att återvända hit!

visitkalajoki.fi

Kokkolan kaupunki

kokkola.fi/sv

Visit Kokkola

Upplev sommaren i Karleby! Stig ombord M/S Jenny och se Karleby hamn från havet. Flera kryssningar under mässhelgen från Havsparken. Äventyraren Elias Teriö från Arktiset Vedet finns på plats och guidar oss till områdets vrakdykning samt öring- och laxfiske.

visitkokkola.fi/sv

Visit Vaasa

Visit Vaasa presenterar sevärdheter och aktiviteter för turister i Vasaregionen. Havet och skärgården är hörnstenar i vår turism. På vår webbplats kan du också behändigt boka inkvartering i stugor eller gästgiverier, inträdesbiljetter, guidningar osv. Det fungerar lika smidigt som i Strömsö, som också finns i Vasa. Välkommen!

vaasa.fi/se-och-uplev

Wasaline

Wasaline – Lite bättre med nya miljövänliga Aurora Botnia

Aurora Botnias rutt går genom den unika skärgården i Kvarken, som är Finlands enda naturarvsobjekt på Unescos världsarvslista och förenar Vasa och Umeå, städerna vid Kvarkens stränder.

Res över Kvarken från Vasa till Umeå eller gör en trevlig dagskryssning med nya passagerarbilsfärjan Aurora Botnia, som är den miljövänligaste i världen.

Res bekvämt i fartygets lugna lounger, njut av det generösa skärgårdsbordet eller de läckra rätterna i à la carte-restaurangen samt av underhållningen i baren och fynda i vår lilla men välförsedda butik. Kombinera resan med ett dagsmöte eller ta med bilen och gör en shoppingresa över Kvarken till Umeå! Restiden är endast 3,5–4 timmar och det finns dagligen 2–4 avgångar året runt.

wasaline.com

Övrigt

Acaos

Acaos Oy importerar ClickitUp vindskyddsräcken. Ett glasräcke som är höj- och sänkbart och som skyddar restaurangområdet mot vind.

acaos.fi

Automaa

Välkommen till Automaas avdelning på mässan och bekanta dig med Hyundai Ioniq 5 och Hyundai Kona elbilar.

http://www.automaa.fi

Extreme Life

Med flyboard kan du dyka som en torped och flyga upp till 20 meters höjd! Dyk ner i vattnet som en delfin och upplev ett oförglömligt flygäventyr. Flyboardflygningar ordnas för publiken på båda dagarna, kom och testa!

Flygning på egen hand: 10 min. 60 € och 20 min. 100 €.
Tandemflygning: 5 min. 60 € och 10 min. 100 €.
Priset inkluderar handledning och all utrustning som behövs för upplevelsen.

extremelife.fi

Finn Svala

Svala of Finland tillverkar förstklassiga underkläder och mellanplagg för alla aktiviteter. På mässan finns bra erbjudanden på olika produkter av merinoull: t-shirts, boxers, munkjackor osv.

svala.com

Hopsis

Hopsis dyker upp med bungytrampolin och hoppborg på VESILLE-mässan i Kokkola 28-29.5.2022. Kom och prova höga hopp och testa dubbelvolter på 6 meters höjd!
Vi har också med oss favorithoppborgen Classic (3€), där du kan studsa runt innan du provar bungytrampolinen (5€).

www.hopsis.fi

Keskipohjanmaa

När du vill veta mer. Landskapsmediet publicerar nyheter varje dag året runt.

keskipohjanmaa.fi

Keski-Pohjanmaan Koulutusyhtymä

Kpedu och Osuvakoulutus Oy presenterar sitt utbud som omfattar utbildningar för såväl unga som vuxna. Kom och träffa utbildningshandledare och begär mer information om till exempel examensinriktade utbildningar, rekryteringsutbildningar och certifikatutbildningar!

kpedu.fi

Karleby hamn

Karleby hamn – en tre hamnars hamn

Genom Karleby hamn går årligen cirka sex miljoner ton gods. Vår verksamhet präglas av långsiktigt utvecklingsarbete med omfattande och rättidiga investeringar, effektivitet och kundorienterad service. Som ett exempel på det sist nämnda är vår specialisering på hantering av vindkraftverk. Alla våra tre hamnar – Stamhamnen, Djuphamnen och Silverstenshamnen – bildar en effektiv helhet som består av självständigt fungerande enheter. Vi kan därför med fog kallas för ”En tre hamnars hamn”. Bakom vår effektivitet ligger också decennier av erfarenhet, ett omfattande internationellt nätverk samt utmärkta logistiska förbindelser.

portofkokkola.fi

KOSEK Kokkolan seudun kehitys

KOSEK betjänar ditt företag i alla skeden; då du vill grunda ett företag, då det växer och då du vill etablera internationell verksamhet och ända fram till ett eventuellt ägarskifte.

Våra tjänster är avgiftsfria för alla företag som är verksamma i Karleby- och Perhoregionen.

KOSEK – ditt företags kompanjon i alla vändningar. Ta kontakt!

kosek.fi

LokalTapiola

Sköt om försäkringsskyddet för din båt med LokalTapiolas båtförsäkring, så kommer du till sjöss utan bekymmer!

Bland LokalTapiolas båtförsäkringar finner du en lämplig försäkring till din båt, vare sig du föredrar segling eller motorbåtar. Just nu får du 30% rabatt på första årets försäkringspremier (gäller nya avtal). Försäkringen är i kraft året runt och ger skydd för både din båt och tillbehör. Kom och diskutera med våra experter!

lahitapiola.fi

Mercedes Benz

mercedes-benz.fi

OP Keski-Pohjanmaa

Hos oss finner du lösningar till vardagliga banktjänster, lånebehov, sparande, placering och individuell kapitalförvaltning. Företagsbanken har omfattande lösningar för företag. Som Andelsbankens ägarkund får du betydliga rabatter på banktjänster och försäkringar samt förnyade placeringsförmåner.

Välkommen!

op.fi/web/op-keski-pohjanmaa

Osuvakoulutus

Kpedu och Osuvakoulutus Oy presenterar sitt utbud som omfattar utbildningar för såväl unga som vuxna. Kom och träffa utbildningshandledare och begär mer information om till exempel examensinriktade utbildningar, rekryteringsutbildningar och certifikatutbildningar!

kpedu.fi/tyoelamalle/osuvakoulutus

Puhtaasti Kotona

Adeliina är en helt annorlunda produktfamilj som fokuserar på rengöring av hemmet. Adeliinas produkter är av hög kvalitet, inhemska, biologiskt nedbrytbara och ekologiska. De är också veganska och genuint skonsamma för naturen. I produktfamiljen ingår bl.a. tvättättika, textilfräschare, tvättmedel, diskmedel, flytande tvål och rengöringsspray för den dagliga rengöringen av hemmet.

facebook.com/puhtaastikotona.fi

Pyöräliike Lybäck

https://www.lyback.fi/

Pörhön Autoliike

Nya VW-, Audi- och Seat-bilar. Försäljning och service.

porho.fi

Robbis Hobby Shop

Robbis Hobby Shop har ett urval med många slags radiostyrda prylar, metalldetektorer och mycket annat. Se vårt urval i vår nätbutik. Snabba leveranser! Populära produkter.

rhs.fi

Team Vetopäällä

Watercross är en gren där man kör med snöskoter på ett slutet vattenområde. Watercross-uppvisningar på båda dagarna under mässan.

facebook.com/teamvetopaalla

Mat

Burger paja

Läckra gyros.

Burger Village

Mer än hamburgare. Vi har också utskänkning.

www.burgervillage.fi

Churros Café

Catering & Pitopalvelu Tommi Myllykangas

På mässans Lounge-område läcker mat av färska råvaror. Utskänkningsområde.

facebook.com/MyllykangasTommi

Liisankankaan jäätelö

Liisankankaan Jäätelö är glass från Pihtipudas. Närproducerad glass direkt från lantgården.

liisankankaanjaatelo.fi

Petit Moulin

Smaksatt lakrits

Salonurmen tila

Salonurmen tila lagar Haikku hamburgare ja Haikku kebab av ekologiskt kött av Highlander nötkreatur.

salonurmentila.fi

Skorpan

Vi är ett kvartersbageri i Skata i Jakobstad. Hos oss kan du komma in på en kopp kaffe, äta en kanelbulle eller ta med dig ett bröd hem. Sen början av juni 2015 tillverkar vi vår egen glass i boden på gården.  Våra kunder har gillat vår glass och i år bjuder vi på både bekanta och nya smaker.

www.skorpan.fi

Välkommen!