Båtsäsongen öppnas på TILL HAVS-mässan

Ett nytt fantastiskt publikevenemang kommer till Karleby i maj 2022!

28. – 29.5.2022
Havsparken

Havsvägen, Karleby
lö 10 – 18
sö 10 – 17

Fritt inträde!

Parkering i Evenemangsparken.
Gratis busstransport från Evenemangsparken till mässan.

När du kommer med bil

Non stop bussen avgår var 5-10:e minut från P-området till mässan och tillbaka.

bussen går från 8.45 till 18.40 (sista bussen från mässan kl. 18.30)

bussen går från 9.00 till 17.40 (sista bussen från mässan kl. 17.30)

Med tåg till Karleby och till mässan

Non stop bussen avgår från Matkahuolto var 15:e minut eller så.

bussen går från 10.10 till 15.30 (sista bussen från mässan 15.10)

bussen går från 10.10 till 15.30 (sista bussen från mässan kl 15.10)

Parkering

Parkeringen ordnas i Evenemangsparken, där det tas ut en separat parkeringsavgift (3 €) som betalas med kreditkort när man kör ut. Från parkeringsområdet kommer man till evenemangsområdet i Havsparken med gratis busstransport eller genom att promenera längs den vackra Sundstranden (ca 1 km). Parkering för rörelsehämmade ordnas i omedelbar närhet av evenemangsområdet.
Se kartan

Se och prova det bästa i båtbranschen

Här deltar ett fint urval av företag inom båtbranschen. Se tiotals nya båtar i vattnet. Drygt 30 båtmärken är representerade på evenemanget. Det är också möjligt att provköra båtar. Det finns cirka 50 båtar i vattnet och en del är på land. Den omfattande båtindustrin i regionen får ett sådant evenemang som det förtjänar i Havsparken i Karleby.

I evenemanget ingår naturligtvis som en väsentlig del aktörer som på olika sätt verkar inom båtliv, friluftsliv och turism. Här visas bl.a. kajaker, fyrhjulingar, vattenskotrar, utombordsmotorer, båtelektronik och annan utrustning samt kläder.

Enastående program

På mässan finns utöver båtar och tillbehör också ett enastående program. På programmet finns bl.a. Flyboard-visningar. Med en flyboard kan man flyga 20 meter ovanför vattenytan. Även publiken får prova på att använda flyboard..

Europamästaren Pentti Keinänens jet ski freestyle show och Watercross-proffsen i Team Vetopäällä  kommer för första gången till Karleby och bidrar under evenemanget med spänning och motorbuller. I watercross kör man med snöskoter på vatten och ramper som byggts på vattnet.

Uppvisningstävlingar med fjärrstyrda segelbåtar, barfotaåkning, dvs. vattenskidåkning utan skidor, och du kan också prova på att segla med en simulator.

Medryckande tävlingar

På lördag kommer Lowrance Challenge by Jigi Cup till Karlebyvatten för första gången! Tävlingen utmanar deltagarna på nya vattenområden.

Alla som är intresserade av fiske kan delta via Jigi Cups webbplats.

Tävlingen startar från Mustakari och tävlingen kan följas från skärmar på evenemangsområdet.

Kalastajan Kanava ger de bästa tipsen för fiske!

Kalastajan Kanava har till uppgift att främja finländarnas intresse för fiske och se till att de är framgångsrika i sin fiskehobby.

Kalastajan Kanava är på plats under hela evenemanget. Dessutom ges under veckoslutet information om jiggfiske och val av båt.

Kom och hämta de bästa tipsen om fiske och båtliv!

Läcker mat och goda drycker

På evenemangets Street food-mattorg finns flera stånd där man får smaka på läckra godbitar.

På området finns även en trevlig Lounge där man får njuta av högklassig mat med vin och mousserande vin. Här finns bl.a. ett generöst, havsinspirerat skärgårdsbord och traditionell laxsoppa. För serveringen på Loungen svarar Catering & pitopalvelu Tommi Myllykangas. Området har utskänkningsrättigheter.

Välkommen!